Chapter 4
Αναζήτηση:
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
Νέα
Δημοσκόπησεις
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ποιότητα των Honeywell Batteries προιόντων;
Άριστη
Πολύ καλή
Μέτρια
Κακή
Δεν γνωρίζω
Υπηρεσίες αποθήκευσης για το 2018. Από κέντρα κόστους σε κέντρα ανάπτυξης
Δεκέμβριος 2017
Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είχε σημαντικές επιπτώσεις στον κλάδο των logistics και ειδικά στο warehousing. Οι πιέσεις για μείωση δεσμευμένου κεφαλαίου οδήγησαν στη μείωση ή και στην παύση νέων επενδύσεων για την αύξηση δυναμικότητας αποθηκών και κέντρων διανομής. Η σταδιακή ανάκαμψη όμως οδηγεί και πάλι στην επανενεργοποίηση σχετικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, εντός όμως ενός νέου πλαισίου. Η ζήτηση για εξατομικευμένα προϊόντα και η συνεπακόλουθη αύξηση των κωδικών (SKUs) οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για ορατότητα (visibility), ακρίβεια και αποδοτικότητα στη διαχείριση αποθεμάτων. Η επανάσταση του reshoring φέρνοντας τα τελευταία στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κοντύτερα στον πελάτη, απαιτεί ακόμη καλύτερη διαχείριση κόστους και ανθρώπινου δυναμικού. Ρυθμιστικές πρωτοβουλίες απαιτούν όλο και καλύτερη ιχνηλασιμότητα καθ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η μεταβλητότητα στην τιμή του πετρελαίου επηρεάζει τα δίκτυα logistics. Επιπλέον, περισσότερα κέντρα διανομής και μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι απαιτούν υψηλής ταχύτητας δίκτυα κινητής επικοινωνίας σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους.
Τα παραπάνω οδηγούν στην ανάγκη αλλαγής αντιμετώπισης του warehousing από ένα παραδοσιακό κέντρο κόστους σε κέντρο ανάπτυξης και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για μια εταιρεία. Μια νέα μελέτη, βασιζόμενη σε απαντήσεις υπευθύνων διαχειριστικής υποστήριξης και warehouse IT manager από όλους τους κλάδους (βιομηχανία, λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης από τρίτα μέρη), έρχεται να καταγράψει αυτήν την αλλαγή θεώρησης τεκμηριώνοντας με ποσοτικά στοιχεία τις νέες τάσεις για τα επόμενα έτη. Ενδεικτικά, έως το 2018:
  • 35% των εταιρειών σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό αποθηκών και κέντρων διανομής.
  • 38% θα αυξήσουν το μέγεθος των αποθηκευτικών υποδομών τους.
  • 67% σχεδιάζουν να κάνουν απογραφές χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές χειρός ή tablet.
  • 54% προετοιμάζονται να διαχειριστούν αυξημένες εμπορευματικές ροές και SKUs.
  • 70% σχεδιάζουν περισσότερη αυτοματοποίηση και 66% τον εφοδιασμό των εργαζομένων με ακόμη περισσότερα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.
Η μελέτη αναδεικνύει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από το συντονισμό και τη συστημική διαχείριση των warehousing λειτουργιών και πληροφορίας:
  • Μείωση της μέσης διάρκειας εκπαίδευσης κατά 44% ενώ την ίδια στιγμή το ανθρώπινο δυναμικό προετοιμάζεται για υιοθέτηση νέων διαδικασιών. Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας δραματικής μείωσης του χρόνου εκπαίδευσης θα απαιτήσει ένα νέο τρόπο σκέψης, νέες λύσεις και νέες τεχνολογίες.
  • Μείωση των επιστρεφόμενων προϊόντων. Το ποσοστό των εταιρειών με συστήματα reverse logistics προβλέπεται να αυξηθεί από 16.7 σήμερα, στο 30% το 2018.
  • Αύξηση της αυτοματοποίησης στη διαχείριση τόσο in bound όσο και outbound φορτίου. Προβλέπεται η αύξηση των προϊόντων με barcodes που εισέρχονται στα κέντρα διανομής από 67% σήμερα, στο 84% το 2018, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός των εταίρων της εφοδιαστικής αλυσίδας με τη χρήση ASNs και RFID και χρήση του cross-docking.
  • Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων (ERP, WMS, YMS, TMS) προσφέροντας μια πηγή πληροφορίας (68% των εταιρειών στρέφεται προς cloud-based best-of-breed WMS συστήματα).
Αρχή
Gallery
Περισσότερα Νέα