Chapter 4
Αναζήτηση:
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
Εφαρμογές
Δημοσκόπησεις
Ποιά τεχνολογία πιστεύετε ότι βοηθάει περισσότερο στην διαχείριση των αποθηκών
Barcode Scanning
RFID
Voice Picking
Mobility
Wireless LAN
Καμία
Δεν γνωρίζω
Μια ασύρματη εφοδιαστική αλυσίδα για τη Νότος Com
Μια κεντρική αποθήκη υψηλής έντασης εργασίας και μια σειρά μικρότερων αποθηκευτικών χώρων εντός των γνωστών και πολύ αγαπητών από το καταναλωτικό κοινό, πολυκαταστημάτων, Notos Galleries, απαιτούν – αν μη τι άλλο- ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο διαχείρισης της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.
Σε μια διαδικασία που ο παράγοντας “χρόνος” αποτελεί το Α και το Ω για την εύρυθμη λειτουργία των πολυκαταστημάτων, αλλά και η σωστή οργάνωση προοιωνίζει το βαθμό ικανοποίησης του τελικού πελάτη-καταναλωτή, η οργάνωση της εργασίας στους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και εντός των καταστημάτων λαμβάνει ζωτική σημασία. Με αυτό το σκεπτικό και δεδομένη την παραπάνω ανάγκη, ο όμιλος Notos Com αναζήτησε τη βέλτιστη λύση ασύρματης δικτύωσης, τόσο για την οργάνωση λειτουργίας της κεντρικής αποθήκης τους, όσο και των πολυκαταστημάτων τους. Στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών της, λοιπόν η Notos Com προχώρησε σε έρευνα αγοράς προκειμένου να εδραιώσει μια μόνιμη και διαρκή συνεργασία για την ασύρματη δικτύωση καταστημάτων και αποθηκών της. H αναζήτηση οδήγησε στην εταιρεία Β.Ι. Αλμπάνης, η οποία σχεδίασε μια σειρά ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων για τον Όμιλο Notos Com από την προμήθεια κορυφαίων προϊόντων τεχνολογίας και λογισμικού έως την τεχνική υποστήριξη για τις ανάγκες των καταστημάτων και των αποθηκών. Η συνεργασία των δύο εταιρειών μετρά ήδη πολλά χρόνια και εδραιώνεται συνεχώς με νέες λύσεις.

Από την εμφάνιση της ανάγκης έως τη λύση
Το Supply Chain & Logistics επισκέφθηκε τις κεντρικές αποθήκες του Ομίλου Notos Com, ξεναγήθηκε σε αυτές προκειμένου να επιβεβαιώσει ιδίοις όμασι την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία τους και μίλησε με τον κ. Αργύρη Πατουσιά, Group IT Director του Ομίλου Notos Com, που μας περιέγραψε την καθημερινή λειτουργία των κεντρικών αποθηκών. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος μας εξήγησε: «στις αποθήκες μας διατηρούμε εμπορεύματα ειδών προσωπικής φροντίδας, εμπορεύματα ειδών ένδυσης και υπόδησης από γνωστούς οίκους του εξωτερικού, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας». Η ανάγκη αυτή, όπως μας διευκρίνισε, οδήγησε τον Όμιλο στην αναζήτηση ενός αξιόπιστου συνεργάτη που θα αναλάμβανε το σύνολο των αναγκών αναφορικά με την ασύρματη δικτύωσή του. Εν τέλει επελέγη η συνεργασία με την εταιρεία Β.Ι.Αλμπάνης, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Πατουσιά «μέσω της χρήσης ασύρματων τερματικών Zebra μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα εμπορεύματα μας σε όλες τις διαδικασίες των αποθηκών μας, όπως παραλαβών, διακινήσεων, πωλήσεων κ.ο.κ. Πρακτικά μιλάμε για μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη και παράλληλα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες λειτουργίες και στους αποθηκευτικούς χώρους των πολυκαταστημάτων μας». 

Kαθημερινή λειτουργία στην αποθήκη των πολυκαταστημάτων.
Ζητήσαμε από τον κ. Πατουσιά να μας περιγράψει την καθημερινή λειτουργία της αποθήκης μέσω της ασύρματης δικτύωσης. Όπως ο ίδιος μας εξήγησε: «εφόσον γίνει παραλαβή από την αποθήκη π.χ. ενός κιβωτίου που περιέχει πουκάμισα GANT, «διαβάζοντας» με το φορητό τερματικό τα barcodes, το σύστημα μας οδηγεί στο «κανάλι» που προετοιμάζετε η παραγγελία του πελάτη. Έτσι, όταν θα μοιραστούν όλα τα είδη για όλους τους πελάτες θα δρομολογηθεί άμεσα η αποστολή των εμπορευμάτων εντελώς αυτόματα χωρίς να μεσολαβήσει καμία manual διαδικασία που θα είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη παράδοση τους. Όσον αφορά στην αντίστοιχη διαδικασία στα καταστήματα, Notos Galleries, όπως επεσήμανε ο κ. Πατουσιάς «χρησιμοποιούμε και εκεί αυτόματη διαδικασία ελέγχου και διακίνησης των εμπορευμάτων. Ωστόσο, εκεί τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά ιδιαίτερα στην αλλαγή της σαιζόν. Δύο φορές το χρόνο υπάρχει μια έντονη εργασία εισαγωγής-εξαγωγής εμπορευμάτων που απαιτεί την παραλαβή των εμπορευμάτων για την νέα σαιζόν και την επιστροφή των ειδών της σαιζόν που έληξε. Επίσης μέσω φορητών τερματικών Zebra διεξάγουμε ετήσιες απογραφές σε όλα μας τα πολυκαταστήματα χρησιμοποιώντας ασύρματη υποδομή και εφαρμογή που υλοποιήθηκε ειδικά για τις ανάγκες μας από την εταιρεία Β.Ι. Αλμπάνης.

Οφέλη από την επένδυση
Αναφορικά με τα οφέλη της επένδυσης συνολικά, ο κ. Πατουσιάς επισημαίνει πως «ως όμιλος επενδύσαμε στην τεχνολογία αρχικά για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να ανταποκριθούμε στους ρυθμούς ανάπτυξής μας όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα να μειώσουμε τις χειρόγραφες διαδικασίες, περιορίζοντας τα λάθη, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας μας». Παράλληλα, μας διευκρίνισε «Όπως φαντάζεστε σε μια αποθήκη μεγάλης έντασης εργασίας όπως είναι οι αποθήκες των πολυκαταστημάτων μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο χρόνος, ειδικά όταν πρέπει να εφοδιάσεις γρήγορα ένα χώρο πώλησης ή να αλλάξεις εξ ολοκλήρου τα εμπορεύματα λόγω αλλαγής σεζόν. Αυτό το έχουμε επιτύχει πλήρως».

Συνεργασία σε πολλά επίπεδα
Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών μετρά ήδη 10 χρόνια και εστιάζεται στους ακόλουθους τομείς: o Προμήθεια φορητών τερματικών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών όπως η καταγραφή των πωλήσεων ειδών προσωπικής φροντίδας. Σε στενή συνεργασία με την Δ/νση Πληροφορικής του Ομίλου αναπτύχθηκε ειδική εφαρμογή υποστήριξης των εργασιών των Beauty Advisor για την άμεση ενημέρωση του ομίλου, για πωλήσεις – αποθέματα στα καταστήματα καλλυντικών σε όλη την Ελλάδα. Η ενημέρωση του κεντρικού συστήματος για κάθε σημείο πώλησης γίνετε σε ημερήσια βάση μέσω GPRS/3G. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη λύση ο κ. Πατουσιάς επεσήμανε «οι αισθητικοί πωλητές που εργάζονται σε καταστήματα πελατών μας, χρησιμοποιούν ένα φορητό τερματικό της εταιρείας Β.Ι. Αλμπάνης (Zebra MC75), στο οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Business Unit Προσωπικής Φροντίδας, μία tailor made λύση λογισμικού. Λειτουργεί ως data collector και με αυτό αποθηκεύουμε δεδομένα για τις πωλήσεις sell-out που κάνουμε ως Notos από τα καταστήματα καλλυντικών πελατών μας, στους τελικούς καταναλωτές».
  • Εξοπλισμό Οργάνωσης και διαχείριση αποθηκών
  • Παροχή αναλώσιμων
  • Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης
Για αυτό το τελευταίο επίπεδο συνεργασίας, ο κ. Πατουσιάς, επισημαίνει κατά τη συνομιλία μας: «Το γεγονός ότι η εταιρεία Β.Ι. Αλμπάνης έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και υποστήριξη των ασύρματων συστημάτων που εμείς θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε, μας δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο φορητός εξοπλισμός απαιτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα να ακολουθεί όλες τις εξελίξεις που γίνονται στην τεχνολογία και οι οποίες απαιτούν συνεχή αναβάθμιση – βελτίωση του λογισμικού και του εξοπλισμού. Και για αυτό συνεργαστήκαμε με μια εταιρεία όπως η Β.Ι. Αλμπάνης λόγω της εμπειρία της να βοηθήσει τον πελάτη και να επιλύσει όποια προβλήματα εμφανιστούν».
Χαρακτηριστικά [ + ]

Με την προμήθεια Η/Υ χειρός και αντίστοιχου λογισμικού, οι πωλήσεις...

Η εταιρεία JUMBO
Η JUMBO είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής...
Η εταιρεία Coty Prestige Hellas
Η Coty Prestige Hellas είναι Joint Ventrure του Ομίλου Notos Com. Με ήδη 10 χρόνια παρουσίας...
Τα καταστήματα METRO cash & carry είναι η αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο cash & carry και με παρουσία 35 χρόνων στην ελληνική αγορά. Με 42 σημεία πώλησης και χώρους 1.500-3.000τμ, αποτελούν την αλυσίδα με...
Εξοικονόμηση χρόνου, ταχύτητα εξυπηρέτησης, αύξηση αποδοτικότητας...
Αρχή
Gallery
Περισσότερα Νέα